Selectie en wedstrijdgroepen

Is turnen echt je ding en wil je nog meer?

Selectie groepen

Tumbling/trampoline

Lukt je handstand vlot? Heeft de radslag geen geheimen meer voor jou? Heb je nood aan een beetje meer power? Kom dan eens een lesje proberen bij onze groep voor tumbling en trampoline.

De trainers ontvangen je met open armen voor een testtraining en bespreken nadien samen met jou of het mogelijk is om in deze groep in te stromen.

Je hebt dus al een brede basis nodig om tot deze groep te mogen toetreden. Je komt in contact met verschillende trampolines en de powertrack. Natuurlijk start alles gewoon met beide voetjes op de grond, kracht en lenigheid horen bij de sport.

We proberen grenzen te verleggen en nieuwe doelen te bereiken. Natuurlijk maken we deze lessen leuk! Veel variatie zorgt dat er voor iedereen iets haalbaar en uitdagend is.

Talenten TTM I6

De talentjes I6 zijn 5 t.e.m. 6 jarige (laatste kleuterklas) meisjes met een talent voor ToestelTurnen Meisjes (TTM).

Tijdens deze lessen wordt er hard gewerkt aan de basis van het toestelturnen. Kracht, lenigheid en basisscholingen zijn de kern van deze lessen met als doel, de liefde voor de turnsport te doen groeien.

Wanneer de trainers van de groep kleuterturnen merken dat een kleuter meer uitdaging nodig heeft of een talent heeft (ontwikkeld) voor toestelturnen wordt deze doorverwezen naar Talenten TTM I6. Ook wordt er jaarlijks een testdag georganiseerd tijdens een turnuurtje. Trainers van onze wedstrijd TTM-groep komen eens een kijkje nemen en nemen enkele testjes af. Wie weet komt de nieuwe Nina Derwael wel uit onze club!

Talenten TTM I7

De talentjes I6 zijn 6 t.e.m. 7 jarige meisjes (1ste leerjaar) met een talent voor ToestelTurnen Meisjes (TTM).

Tijdens deze lessen wordt er hard gewerkt aan de basis van het toestelturnen. Kracht, lenigheid en basischolingen zijn de kern van deze lessen met als doel de liefde voor de turnsport te doen groeien.

Wanneer de trainers van de groep kleuterturnen merken dat een kleuter meer uitdaging nodig heeft of een talent heeft (ontwikkeld) voor toestelturnen wordt deze doorverwezen naar Talenten TTM I6. Ook wordt er jaarlijks een testdag georganiseerd tijdens een turnuurtje, trainers van onze wedstrijd TTM-groep komen eens een kijkje nemen en nemen enkele testjes af. Wie weet komt de nieuwe Nina Derwael wel uit onze club!

Talenten Ropeskipping

De talentjes groep bestaat uit skippertjes die gecoacht worden om van jongs af aan deel te nemen aan ropeskipping wedstrijden. Hierbij hebben ze het voordeel dat ze een grotere groeimarge hebben naar grotere wedstrijden. “Jong geleerd is oud gedaan”!

De talentjes zijn een kleine hechte groep die elkaar altijd aanmoedigen en helpen. De sfeer in de groep is dan ook optimaal!

In deze lessen wordt het niveau van elke ropeskipper verhoogt! Nieuwe skills leren kennen, kunnen en beheersen is het doel. Ze leren omgaan met de prestatiedruk en de stressjes op wedstrijden zodat ze er uiteindelijk van kunnen genieten en plezier maken.

Elke les start met een stevige opwarming. Hierin komt zowel uithouding, kracht en soms ook teamwork aan bod.

De kern bestaat dan weer uit het aanleren en beoefenen van skills voor de wedstrijd, maar ook niet opgelegde proeven worden uiteraard aangeleerd. We beoefenen de proeven op tijd en noteren de behaalde scores zodat er kan overlegd worden wat beter gaat en wat minder goed. Het blijft super fijn om te zien hoe de skippers elkaar onderling willen helpen.

Tot slot worden er nog kracht en lenigheidsoefeningen gedaan samen met een cooling down waar stretchen zeker een plaatsje krijgt. Natuurlijk met een creatieve touch!

Demo

Demo of demonstratie gymnastiek is een mengeling van dans, gymnastiek en acrobatiek. Hoe groter de groep, hoe mooier het geheel. Er wordt heel hard gewerkt aan het synchroon dansen en turnen. Zo straalt de groep veel elegantie uit. Samenwerken is een must! Zowel oudere als jongere meisjes zijn welkom. Na selectie kan je aansluiten bij deze groep maar vraag zeker meer informatie.


Wedstrijdgroepen

Recrea-competitie

De recrea-competitiegroep is een recent opgerichte groep.

Droom je van een beetje meer? Van wedstrijden, grenzen verleggen, medailles halen?

Wat heb je hiervoor nodig? Een brede en goede basis turnen, veel energie en een grote portie motivatie en wilskracht.

Je kan instromen in deze groep vanaf het 1ste of 2de leerjaar. Kom eens een lesje proberen bij onze recrea-competitiegroep.
De trainers ontvangen je met open armen voor een testtraining en bespreken nadien samen met jou of het mogelijk is om in deze groep in te stromen.

Je kiest dan of je wedstrijden wil doen in de discipline trampoline en/of tumbling en/of airtrack of in de discipline toestelturnen. Elk seizoen zal je aan 2 à 3 wedstrijden kunnen deelnemen, jouw moment om te schitteren! 

Toestelturnen Meisjes

Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar wordt geturnd aan vier toestellen: sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer.

De sprong illustreert de explosiviteit van de turnster. De brug met ongelijke leggers is ongetwijfeld het meest spectaculaire toestel in de damescompetitie. De gymnaste zwaait van de ene legger naar de andere en kan daarbij zelfs wisselen van greep terwijl ze salto’s uitvoert.

Op de balk is het de bedoeling van zoveel mogelijk acrobatische technieken uit te voeren zonder je evenwicht te verliezen. Wil je als turnster je sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek tonen in combinatie met acrobatie en dans? Dan is vloer hiervoor het ideale toestel. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk.

Je leert er rollen, op je handen staan, springen over toestellen en je ontwikkelt kracht, lenigheid, vormspanning en coördinatie.

I(nstap)-niveau

Onze jonge talentjes ttm I6 en I7 werken hard om uiteindelijk naar deze groep te mogen doorstromen.
Hier start hun turncarrière echt. De eerste wedstrijden dienen zich aan. Aan de testen voor een, eventuele, topsportcarrière nemen we deel.

De gymnasten leren elkaar aanmoedigen, elkaar steunen (ook als is toestelturnen een individuele sport, een team blijft belangrijk!) en werken zich samen in het zweet.

Seizoen 2021-2022Schrijf je nu in!

Kledij en sporttassen bestellen

Uurrooster


Uurrooster recreatief

Binnenkort beschikbaar:
Uurrooster compititief & talenten

Sportongeval?


Dat is erg jammer.

Weet je wat je moet doen bij een ongeval?

Dit moet je weten over sportongevallen!

Terugbetaling lidgeld


Wist je dat sommige mutualiteiten een deel van het lidgeld terugbetalen?

Kom snel meer te weten!

Met dank aan

De werking van Blijf Jong wordt mede mogelijk gemaakt door

Juwelen Stroeckx
De levenscirkel
KBC Bank & Verzekering
Oostmalle Cars
Electro Van Doninck
't schipke aan de Nete
Kapsalon La Coupe
Marc Van Kerckhoven Thuisverpleging
Creative Solutions Webdesign

Wist je dat je Blijf Jong ook kan steunen door online te shoppen? Ontdek Trooper!